skip to Main Content

21oktoobri päeval toimus Terve elu keskuse ja Rakvere koguduse eestvedamisel tervisliku seisundi kaardistamine ja hindamine Kroonikeskuses. Ettevõtmise eesmärk oli pakkuda inimestele võimalust saada individuaalset konsultatsiooni meditsiinitöötajatelt ning kutsuda neid osalema 31. oktoobril algavas terviseprogrammis “Loomine ja tervis”.

Kolme tunni jooksul mõõdeti soovijatel pikkust, kaalu, vererõhku, rasvaprotsenti, kehamassiindeksit ning vöö- ja puusaümbermõõdu suhet. Angelika Käsk tõdes, et huvilisi oli igas vanuses. “Kõiki oli, mõned olid kahekümnendates, samas oli ka kaheksakümneaastaseid. Nii et külastajaid oli kõikidest vanusegruppidest.”

Liina Kõrgend kinnitas, et inimesed kasutasid ka võimalust küsimusi esitada. “Mõnel inimesel oli mingi mure ja ta soovis, et keegi ära kuulaks. Siis jäime natuke pikemalt rääkima ja arutama. Jagasime inimestele kutseid ka terviseseminarile. Inimene on tervik, me vaatasime küll tervisenäitajaid, aga tervikliku inimese moodustab füüsiline ja vaimne pool kokku. Seminaris saabki hakata neid üksikuid asju analüüsima.”

“Inimene tuleb, tal on kõik näitajad normi piires ja tal on mure,” tõi Helle Kõrgend näite. “Nii et numbrid ei ütle mõnikord midagi. Inimestel olid erinevad probleemid, millele nad otsivad ise lahendust. Kui arsti juurest ei oldud abi saadud, tuldi lootuses, et äkki siit saavad. Loodan, et said ka,” lisas ta.

Arstiteadust õppiv Jane Liis Kaasik kinnitas, et tema sai inimestel vererõhku mõõtes kasutada ka ülikoolis õpitut. “Näiteks tuli kasuks, et teadsin vererõhu norme,” tõi ta näite. “Ma suunasin inimesi pigem perearsti juurde, kui vererõhk oli liiga kõrge. Ühe korraga ei saa täit ülevaadet, perearst analüüsib pikemat perioodi, et järeldusi teha,” täpsustas ta.

Terviseuuringutest võttis osa 54 inimest. Oli neid, kes astusid spontaanselt sisse, ent ka neid, kes olid reklaami põhjal teadlikult aja planeerinud, et oma tervislikku seisundit kaardistama tulla. “Nägin täna ka mitmeid tuttavaid teistest Rakvere kogudustest,” rõõmustas Annely Kaasik. Inimestega püüti kontakti saada ja terviseseminarile kutsuda ka kaubanduskeskuse välisukse juures.

Ettevõtmist korraldanud meeskonnalt kõlas ürituse lõppedes üksmeelne hinnang: oli tore inimestega suhelda ja neid aidata.

 

Back To Top