skip to Main Content

SÜGAVAM TÄHENDUS ABIELULE PREP-PAARISUHTEKOOLITUS
adventkoguduse liikmetele (osalemine paarina)

Kuidas rääkida ilma tülli minemata?
Kuidas erimeelsuste ja probleemidega toime tulla?
Mis on probleemide sügavamad põhjused?
Kuidas oma kaasast paremini aru saada?
Kuidas stressiga toime tulla ja rasketel aegadel teineteist toetada?
Kuidas vältida rutiini?
Kuidas hoida lähedust ja pakkuda armastust?

 

Aeg: 29. märts ja 5. aprill kell 10.00-18.00 (kaks päeva, vajalik osalemine mõlemal päeval)

Koht: Weizenbergi 6, Tallinn

Koolitajad: Kaia Kapsta-Forrester ja Hannes Hermaküla

PREP-paarisuhtekoolitus sobib erinevatele inimestele: nii neile, kellel on õnnelik paarisuhe ning kes soovivad panustada sellesse, et nende suhe sellisena ka püsiks, kui ka neile, kelle paarisuhtes on mõningaid probleeme ning kes sooviksid omavahelist suhet parandada; neile, kes paarisuhet alles alustamas ning ka neile, kelle kooselu kogemus on kujunenud paljude aastate jooksul.

PREP-paarisuhtekoolitusel…

…pööratakse tähelepanu efektiivsete suhtlemis- ja probleemilahendusoskuste omandamisele;

…räägitakse sellest, kuidas toime tulla erinevuste ja erimeelsustega;

…teadvustatakse ja vajadusel kohandatakse ootusi paarisuhte ja teineteise suhtes;

…käsitletakse erinevaid võimalusi, kuidas ühine rõõm, lõbu, sensuaalsus, seksuaalsus ja sõprus aitavad murda igapäevarutiini ning hoida ja taastekitada lähedust paarisuhtes;

…arutletakse armastuse, andestamise ja üksteise toetamise üle paarisuhtes;

…innustatakse pühendumusele ja kohusetundele ning aidatakse näha kooselu pikaajalise partnerlusena.

Käsitletavad teemad: Turvalisus paarisuhtes: füüsiline, emotsionaalne, pühendumuslik ja kogukondlik turvalisus. Riskifaktorid paarisuhtes: püsivad ja muutuvad riskifaktorid. Ootused paarisuhtes: teadvustamata, põhjendamatud ja rääkimata ootused. Erinevused ja nendega toimetulek. Ohumärgid suhtlemises: pingestamine ehk kasvav tüli, alavääristamine, negatiivne tõlgendamine, vältimine. Hea suhtlemise alustalad: kõneleja-kuulaja tehnika ehk kuidas rääkida tülli minemata. Varjatud teemad ja peidetud probleemid ehk miks me tegelikult tülitseme. Neljasammuline probleemilahendusmudel. Andestamine paarisuhtes. Raskustega toimetulek ja teineteise toetamine. Ühtehoidmine ja sõprus paarisuhtes, ühine rõõm ja koosveedetud aeg. Sensuaalsus ja seksuaalsus paarisuhtes. Armastuse jagamine paarisuhtes: armastuse kuus stiili, XYZ-positiivne sõnum. Abielu pikaajaline perspektiiv: pühendumine ja kohusetunne.

PREP ei sisalda grupitöid, kus paarid peaksid omavahelisi asju avalikult arutama või teistega jagama. Kursusel tehtavad paarisuhteharjutused toimuvad vaid paaril omavahel. Aeg-ajalt juhendab paari harjutuste läbiviimisel üks koolitajatest.

Osalustasu: 20.- eur osaleja kohta (40.- eur paari kohta)

Koolitus toimub tänu Eesti Kirikute Nõukogu toetusele.

Back To Top